Transdisciplinaritate si mecatronica (2011)

Transdisciplinaritate si mecatronica (2011)

Ofertele pentru produsul

Descrierea produsului
GenulŞtiinţă
Număr pagini288

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

„Într-un text celebru, Martin Heidegger arăta că tehnica are o esenţă ambiguă: Atâta vreme cât ne reprezentăm tehnica drept un instrument, suntem prinşi în cursa voinţei de a o stăpâni. Trecem astfel pe lângă esenţa însăşi a tehnicii. Tehnica semnifica, pentru grecii antici, dezvăluirea care face să percepem adevărul în strălucirea aparenţei. Arta purta acelaşi nume modest de tehnică, într-o dezvăluire în acelaşi timp unică şi multiplă. Cartea de faţă ne ajută să regăsim esenţa tehnicii.
Basarab Nicolescu
Vistrian Mătieş s-a născut în 1947 şi a absolvit în 1970 Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Din 1987 este doctor în inginerie mecanică. Începând cu 1995, este profesor universitar, fiind totodată directorul Departamentului de Mecatronică şi Dinamica Maşinilor al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. A colaborat cu prestigioase instituţii de învăţământ superior din străinătate, precum Universitatea din Michigan (SUA), Universitatea din Budapesta, Universitatea „Aristotel din Salonic sau Institutul Francez de Mecanică Avansată din Clermont-Ferrand. A primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Transilvania din Braşov. De-a lungul timpului a elaborat peste 250 de lucrări ştiinţifice, zece volume şi are zece brevete de invenţii.
Sergiu Berian s-a născut în 1968 şi a absolvit în 1992 cursurile Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti, obţinând diploma de inginer în specializarea „Fizică tehnologică. În 2010 a obţinut diploma de doctor în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca cu o lucrare intitulată „Cercetări privind potenţialul transdisciplinar al mecatronicii. În prezent, este profesor de fizică la Liceul Teologic Baptist „Emanuel din Oradea.
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^