Răspunderea civilă contractuală în noul Cod civil (ISBN: 9786062707262)

Răspunderea civilă contractuală în noul Cod civil (ISBN: 9786062707262)

Răspunderea civilă contractuală în noul Cod civil (ISBN: 9786062707262)

Ofertele pentru produsul

 

Răspunderea civilă contractuală în noul Cod civil

50,35 RON
+ 13,00 RON costul livrarii
Livrare: max 3 zile
spre magazin »
cartepedia.ro
Descrierea produsului
Autor Monna-Lisa Belu Magdo
Genul Drept

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Contractul, ca izvor de drepturi și obligații, este actul juridic cu cele mai frecvențe și importante consecințe pentru activitatea de zi cu zi. Acesta reprezintă „legea cuvântului dat de fiecare dintre părți și premisă răspunderii contractuale a celui vinovat de nerespectarea lui.

Lucrarea a fost concepută că o analiză doctrinară și jurisprudențială a instituției juridice a răspunderii civile contractuale, prin conturarea cadrului general în care se naște, prin delimitarea de alte forme de răspundere, prin analizarea condițiilor de angajare și a cauzelor de exonerare, prin prezentarea efectelor răspunderii civile contractuale, pe bază legislației aplicabile în prezent în România.

Cartea se constituie într-un demers de clarificare a răspunderii civile contractuale, prezentând problemele teoretice esențiale, controversate și recent actualizate, precum și soluții jurisprudențiale menite să ilustreze aplicarea practică a prevederilor legale referitoare la condițiile angajării răspunderii contractuale, limitele convențiilor de modificare a răspunderii contractuale, cauzele care înlătura această răspundere, precum și modalitatea de evaluare a daunelor-interese și posibilitatea cumulării acestora cu alte tipuri de despăgubiri.

Tema lucrării este de actualitate și de o importantă deosebită, dat fiind rolul răspunderii civile contractuale în cadrul raporturilor juridice. Cunoscând condițiile în care poate fi antamata răspunderea contractuală, partea interesată va putea include în contract clauze menite să asigure repararea cât mai satisfăcătoare a prejudiciului, cu respectarea dispozițiilor legale.
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.