Matematica. Manual pentru clasa a XI-a (2001)

Matematica. Manual pentru clasa a XI-a (2001)
Descrierea produsului
GenulManuale şcolare

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Manualul de Matematica a fost aprobat prin Ordinul MEC nr. 4144 din 18 iulie 2001, anexa 2 la OMEC, pozitia 102, filiera M2: Stiinte sociale, Industrie alimentara, Chimie industriala, Protectia mediului, Agricol, Agromontan, Veterinar, Silvic, Prelucrarea lemnului, Posta, Turism si alimentatie publica, Administrativ, Arhitectura. Manualul contine doua parti: Algebra si geometrie analitica si Analiza matematica (limite, calcul diferential). Partile sunt, in esenta, de sine statatoare si ar putea fi parcurse independent cu exceptia ultimei parti, care constituie un exemplu evident de aplicatie a primelor doua. Manualul prezinta o mare varietate de exercitii, probleme si aplicatii. Bine alese, urmand atat traditia invatamantului romanesc, cat si idei noi, apeland la intuitia geometrica a elevilor, acestea permit atat consolidarea cunostintelor predate, cat si abordarea unor probleme noi, legate de dezvoltari recente ale matematicii si diferitelor sale moduri de utilizare (probleme de numarare, calculul dobanzii, probleme de management).

Ce aduce nou acest manual?

Notiunile si rezultatele prevazute de programa clasei a XI-a sunt prezentate gradat fara a face exces de formalism matematic;

Textul este conceput pentru a fi parcurs cu usurinta de catre elevii cu aptitudini matematice obisnuite;

Autorii au incercat sa sugereze faptul ca matematica nu este o colectie de retete, formule sau algoritmi pentru rezolvarea exercitiilor. Matematica este un concept logic si filozofic ce are un puternic impact in viata practica moderna;

Fiecare paragraf contine multe exemple si aplicatii formale sau practice si este urmat de un numar insemnat de exercitii si probleme prezentate gradat si in mare parte asemanatoare celor rezolvate in text;

La sfarsitul fiecarui set de exercitii, autorii au introdus cateva indicatii si exercitii pentru utilizarea calculatorului cu unul dintre programele capabile de a trata formal si numeric probleme matematice, programe relativ usor de obtinut.

Manualul de matematica de la Curtea Veche este conceput de o echipa de autori de renume a caror carte de vizita este o garantie pentru aplicarea reusita a programei in aceste carti.

Despre autori:

Mihai Baluna - Profesor, Liceul \"Mihai Viteazul\", Bucuresti; in numeroase randuri conducator al lotului roman la olimpiadele internationale; autor al multor manuale si texte cunoscute de matematica.

Mircea Becheanu - Profesor, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Matematica; organizator al olimpiadelor nationale de matematica; membru al comitetului de selectie a problemelor pentru Olimpiada Internationala de Matematica din Japonia 2003; autor de manuale si numeroase articole si lucrari in domeniul algebrei si geometriei algebrice; profesor invitat al multor universitati straine.

Bogdan Enescu - Profesor, Liceul \"B. P. Hasdeu\", Buzau; fost olimpic, de doua ori medaliat cu aur la O. I. M. (1977, 1978); autor al unor manuale, articole si probleme de concurs; coordonator al loturilor romane de elevi la concursurile internationale.

Radu Gologan - Cercetator, Institutul de Matematica al Academiei si profesor la Facultatea de Automatica, Bucuresti; doctor in matematica; fost olimpic; autor de tratate, manuale, lucrari stiintifice in domeniul analizei matematice si probleme de concurs; presedinte al comisiei nationale a olimpiadei de matematica 2002.

Andrei Vernescu - Universitatea din Targoviste; doctor in matematica; autor al unor manuale, carti si culegeri; lucrari stiintifice in domeniul analizei matematice; experienta didactica ca profesor la liceele \"Mihai Viteazul\" si \"Tudor Vianu\", Bucuresti.

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^