Învăţăturile lui Gurdjieff (ISBN: 9786069282502)

Învăţăturile lui Gurdjieff (ISBN: 9786069282502)

Învăţăturile lui Gurdjieff (ISBN: 9786069282502)

de la 32,55 RON 3 oferte
Localizare:
Traseu sugerat:  
Descrierea produsului
GenulFilosofie, Religie

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Detalii TREZIREA CONSTIINTEI SI EVOLUTIA SPIRITUALA   Cartea prezinta invataturile actualizate, sintetizate si simplificate ale lui Gurdjieff, asa cum doreste el sa le transmita discipolilor sai. Fara niciun fel de adaugiri, fara interpretari sau comentarii, vocea lui Gurdjieff ne vorbeste direct si faciliteaza intelegerea realitatii lumii in care traim si menirea noastra in cadrul acestei lumi. Claude G. Thompson reda in forma lor originala gandurile si vorbele maestrului caucazian pentru a-ti permite sa descoperi valoarea exceptionala a invataturilor sale. Daca te pasioneaza „aventura trezirii constiintei si cauti raspunsuri la intrebarile pe care le ai, volumul Invataturile lui G. I. Gurdjieff iti arata caile pe care trebuie sa le urmezi si sa le explorezi.   Cartea de fatapoate servi drept lucrare de referin tas i de baz a , pentru un demers c a tre cunoa s terea de sines i a Universului. I ntr-adev a r, este posibil s aextragem din ea, de exemplu, toate problemele referitoare la un anume subiects i s ai l studiem separat. I ns atot at a t de bine este posibil s acitim punct cu punct, medit a nds i aplic a nd separat, i n cotidian. I n clipa aceea, vom vedea c aedificiul se ridic apiatr acu piatr a , s i via t a noastr ainterioar ase transform a .
„ Dac aun om tr a ie s te f a r aconflict interior, dac atotul i sei nt a mpl af a r aca el s ase opun a , dac ava merge totdeaunai n direc t ia curentului, a s a cum bate v a ntul, el va r a m a ne cum este. Dar, dac aexplodeaz ao lupt ainterioar ai n acel oms i, mai ales, dac ai n aceast alupt a , el urmeaz ao linie determinat a , atunci, i n mod gradual, unele tr a s a turi permanente vori ncepe s ase formezei n el, el vai ncepe s acristalizeze.
Totu s i, dac aaceast acristalizare este posibil ape o baz acorect a , ea nu este mai pu t in posibil ape o baz afals a . De exemplu, frica p a catului sau o credin tafanatic ai ntr-o idee oarecare pot provoca o lupt ateribil de intens aa lui „da cu „nus i un om poate cristaliza pe aceste baze. Dar, cristalizarea se va face prosts i va fi incomplet a . Omul va pierde astfel, orice posibilitate de dezvoltare ulterioar a . Pentru ca posibilitatea s a -i fiei napoiat ael va trebui s afiei n prealabil „reconstruits i asta, nu este posibil f a r asuferin t e teribile.
Cristalizarea este posibil ape orice baz a , fie c aea sei mpline s te la un vagabond sau la un c a lug a r. Oamenii pot „na s tei n eii n s i s i, o for tainterioar aenorm a , ei pot suporta tortura, ei pot ob t ine tot ce vor. Astai nseamn ac aacum, estei n ei ceva solid, permanent. Asemenea oameni pot deveni nemuritori. Dar unde este avantajul? Un asemenea om devine „ceva nemuritor, cu toate c ao anumit acantitate de con s tiin tava fi conservat auneorii n el.
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^