Formarea inovatorilor. Cum cresti tinerii care vor schimba lumea de maine (2014)

Formarea inovatorilor. Cum cresti tinerii care vor schimba lumea de maine (2014)

Formarea inovatorilor. Cum cresti tinerii care vor schimba lumea de maine (2014)

Ofertele pentru produsul

Descrierea produsului
GenulPedagogie, Ştiinţă
Număr pagini352

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Ce fel de educaţie poate ajuta copiii de azi pentru a reuşi în era informaţiei şi a inovării? Cum poate fi încurajată creativitatea tinerilor angajaţi? În ce mod părinţii pot cultiva curiozitatea şi inventivitatea celor mici? Plecând de la triunghiul joc-pasiune-determinare, Tony Wagner reface traseul formativ al câtorva dintre cei mai străluciţi inovatori ai zilelor noastre, de la inginerul care a contribuit decisiv la crearea primului iPhone, la activişti sociali care născocesc, în Africa, „biciclete\" ieftine pentru depănuşat. Pe lângă interviurile cu aceste minţi pline de creativitate, Wagner discută şi cu profesorii şi părinţii acestor inovatori. Scopul său este să arate cât de importantă este o copilărie în care sunt încurajate pasiunile celor mici şi cât de mult contează modelul personal al dascălilor dedicaţi. De asemenea, sunt descrise câteva dintre liceele şi facultăţile americane cele mai vizionare ca programă şi ca abordare interdisciplinară.

„Cum putem da fiecărui copil sau tânăr şansa de a fi creativ şi de a fi educat pentru inovaţie? Cum ne asigurăm că viitorii transformatori ai lumii sunt pregătiţi să răspundă provocărilor? Profesorul de pedagogie Tony Wagner dă răspunsuri şi soluţii surprinzătoare în această carte, pe care o recomand în primul rând celor care au fost împiedicaţi cel puţin o dată să fie inovatori... \"
– Prof. univ. dr. Lucian Ciolan,
coordonatorul colecţiei „Educaţie şi formare\", decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti

Tony Wagner este profesor universitar de pedagogie şi expert la Laboratorul de Inovare de la Universitatea Harvard. În 2008, a publicat bestsellerul The Global Achievement Gap (Decalajul educaţional la nivel global).

Cuprins:

Introducere
Capitolul 1. Introducere în inovare
Capitolul 2. Portretul inovatorului la tinereţe
Capitolul 3. Inventatorii STEM
Capitolul 4. Inovatorii sociali
Capitolul 5. Inovarea învăţării
Capitolul 6. Viitorul inovării
Epilog. Scrisoare către tânărul inovator
Postfaţă de Robert A. Compton
Cuvânt de mulţumire

Titlul original: Creating Innovators. The Making of Young People Who Will Change the World
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^