Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat (ISBN: 9786069526903)

Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat (ISBN: 9786069526903)

Ofertele pentru produsul

 

Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat (volumul I)

75,00 RON
+ 13,00 RON costul livrarii
Livrare: max 3 zile
spre magazin »
cartepedia.ro
Descrierea produsului
Autor Ion Cristoiu

Ați găsit greşeli în descrierea produsului? Vă rugăm să ne trimiteți o notificare!

Cele două volume de eseuri sugestiv intitulate „Decembrie 1989: Un talmeş-balmeş bine regizat, semnate ION CRISTOIU, reunesc marea majoritate a textelor scrise, pe parcursul a trei decenii, şi dedicate de autor Evenimentelor din Decembrie 1989, evenimente de care a fost preocupat odată cu publicarea, în săptămânalul Expres din 23 februarie 1990, a amplului studiu „22 decembrie 1989 – o după-amiază cu prea multe întrebări. La nici două luni de la căderea lui Ceauşescu, Ion Cristoiu punea la îndoială teza oficială a Revoluţiei, avansând termenul – azi consacrat și prin Rechizitoriul Parchetului General – de Lovitură de stat.
Fragmente „Rapiditatea cu care ziarele pînă mai ieri ceaușiste au trecut la anticeaușism chiar în după-amiaza lui 22 demcembrie 1989, prin ediții speciale în care ziariști care îl cîntaseră pe Nicolae Ceaușescu îl denunțau acum cu huiet, a fost pentru mine unul dintre primele temeiuri să nu cred în spectacolul văzut în decembrie 1989. În 23 februarie 1990, publicam în Expres amplul articol 22 decembrie 1989 – o după-amiază cu prea multe întrebări, în care semnalam o serie de ciudățenii din desfășurarea evenimentelor în 22 decembrie 1989, ciudățenii menite a pune sub semnul întrebării teza oficială a Revoluției în care s-a transformat o revoltă spontană. Au urma alte și alte eseuri despre Evenimentele din Decembrie 1989, toate înscrise într-o campanie dusă de mine, prin care puneam la îndoială teza oficială a Revoluției.   „Eseurile din cele două volume nu respectă, în așezarea lor, ordinea în care au apărut în cărți și reviste de-a lungul celor 30 de ani. De aceea nu le-am precizat locul și data publicării. Cartea se vrea reunirea marii majorități a textelor dedicate de mine, pe întinderea a trei decenii, a unei realități care m-a obsedat prin enigmele sale mereu nedezlegate. Face excepție amplul studiu semnat în Expres din 23 februarie 1990, sub titlul 22 decembrie 1989 – o după-amiază cu prea multe întrebări. L-am plasat primul și i-am precizat locul și data apariției pentru a reaminti că am fost primul publicist din România, dacă nu chiar și din Europa, care a pus la îndoială, la nici două luni de la Căderea lui Ceaușescu, în atmosfera de entuziasm isteric al opiniei publice de la noi, teza oficială a Revoluției, avansînd termenul – azi consacrat și prin Rechizitoriul Parchetului General – de Lovitură de stat.   „Pe mine m-a şocat ieşirea lui Ceauşescu din TAB, când îşi ia căciula din cap şi-şi trece degetele prin păr. [... ] Eu am spus că modul în care a fost omorât Ceauşescu a fost şi o umilire a poporului român [... ] Era în ziua de Crăciun. Şi un proces în grabă, şi mizeria sălii nenorocite, unde ei stăteau înghesuiţi [... ] Totul era atât de umilitor...
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.